Güncel Haberler

Vietnam’daki Yagi Tayfunu’nda ölenlerin sayısı 65’e yükseldi

VN Express haber sitesine göre, Vietnam’ı vuran Yagi Tayfunu’na ilişkin son veriler Afet Önleme ve Kontrol Ajansı tarafından açıklandı.

Açıklamada, felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 65’e çıktığı, kayıp 40 kişi için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre, felaket nedeniyle kuzeydeki birçok nehir taşma seviyesine yaklaşıyor ve 48.000’den fazla ev hasar gördü.

Açıklamada binlerce hektar tarım arazisinin sular altında kaldığı belirtildi.

Bu arada Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, Yagi’nin vurduğu Haiphong şehrine giderek hasarın karşılanması için yaklaşık 4 milyon dolarlık bir yardım paketini onayladı.

50 binden fazla kişi tahliye edildi

Vietnam yönetimi, tayfunun vurduğu bölgelerde yardım ve kurtarma operasyonları yürütmek üzere binlerce askeri personele görev verdi.

Yagi Tayfunu nedeniyle ülkenin kuzeyindeki kıyı kentlerinden 50 binden fazla kişi tahliye edildi.

Filipinler’in kuzey bölgelerini 3 Eylül’de etkisi altına alan Yagi yağmurunun yol açtığı şiddetli yağış, sel ve toprak kayması nedeniyle 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi ise kayıp.

7 Eylül’de Çin’in Hainan eyaletini vuran tayfunun 4 kişinin ölümüne, 95 kişinin de yaralanmasına neden olduğu bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu