Güncel Haberler

Telegram kurucusu Durov, Fransa’yı tutukluluk davası nedeniyle eleştirdi

Durov, Fransa’da gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına ilişkin ilk kez sosyal medyada açıklama yaptı.

Geçen ay Paris’e geldikten sonra 4 gün boyunca polis tarafından sorguya çekildiğini anlatan Durov, şunları söyledi: “Fransız yetkililer, Telegram’dan yanıt alamadıkları için Telegram’ın başkaları tarafından yasa dışı kullanılmasından bizzat sorumlu olabileceğimi söylediler. çeşitli nedenlerden dolayı şaşırtıcıydı.” dedi.

Telegram’ın Avrupa Birliği’nde (AB) resmi bir temsilcisinin bulunduğunu belirten Durov, AB’nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini söyledi.

Fransız yetkililerin kendisine ulaşmak için de birçok seçeneği olduğunu anlatan Durov, şunları söyledi: “Bir CEO’yu, yönettiği platformda bireyler tarafından işlenen suçlarla suçlamak için akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır.” değerlendirmesini yaptı.

Durov, inşaat teknolojisinin şu anda kolay bir süreç olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Hiçbir yenilikçi, bu aletlerin uygunsuz kullanımından bizzat sorumlu tutulabileceğini bilerek yeni aletler üretemez.” dedi.

Rusya ve İran’ın daha önce Telegram’dan şifreleme anahtarları talep ettiğini belirten Durov, Telegram’ın bu ülkelerde reddettikleri için onları yasakladığını kaydetti.

Telegram’ın ilkelerine uymayan pazarları terk etmeye hazır olduklarını vurgulayan Durov, platformun kullanıcı sayısının 950 milyon kişiye ulaştığını, bunun da suçluların istismarını artırdığını söyledi.

Durov, “Ağustos ayındaki olayların Telegram’ı ve sosyal ağ endüstrisini bir bütün olarak daha güvenli ve güçlü hale getireceğini umuyoruz” dedi. yorumunu yaptı.

Durov adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Durov, 24 Ağustos’ta Paris’in Bourget havaalanında özel jetinden inerken tutuklanmıştı.

Durov’un Telegram’da yasa dışı içeriğe erişim sağladığı gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un, 96 saatlik gözaltının ardından 28 Ağustos’ta 5 milyon euro kefalet ve adli gözetim şartıyla serbest bırakıldığını ve tutuksuz yargılanacağını duyurdu. tutuklandı ve Fransa topraklarından ayrılması yasaklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu