Güncel Haberler

Oğlunuzu ilkbaharda alerjiden koruyun

genişletmek

KAYNAKUs

Bahar ayları çocuklar için özgürce doğa anlamına gelse de, hapşırma kriz, burun akıntısı ve kaşıntı, “alerjik etki (rhinit)” veya “saman ateşi” olarak bilinir, çok rahatsız edici bir sağlık sorunu olarak yaşanabilir. Medicana Bursa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Exp. Mesut Arslan, “Bahar ateşi, çimen, ağaçlar ve çim poleni gelişmektedir, çok yıllık alerjik etki yerli toz, hamamböceği, küf ve evcil hayvanların akarlarından kaynaklanmaktadır. Özellikle ilkbaharda, burun boşaltma, burun kilit problemleri ateşi ateşli ateşli ateşli hastaların yaklaşık yarısıdır.”

Exp. Dr. Mesut Arslan, alerjinin belirtilerini aşağıdaki gibi listeledi;

“Sık tekrarlayan burun deşarjları, burun tıkanıklığı ve hapşırma konvülsiyonları.

“Alerjik etki genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılabilen bir hastalıktır” dedi. Dr. Mesut Arslan, “İlkbahar ve yaz aylarında soğuk başlar, eğer üç haftadan fazla sürerse ve iyileşme eğiliminde değilse, alerjik etki şüphesi güçlü olacaktır. Bu gibi durumlarda, bu gibi durumlarda doktora danışılmalıdır. Bu gibi durumlarda alerjiye nadirdir. Özellikle okul çağında hastalığa karşı dikkat etmelidir.

Çocuğun alerjik ateşten şüphelenildiği durumlarda, alerjileri tespit etmek için spek veya kan testleri yapılabilir. Dr. Mesut Arslan, “Testlerden sonra, eğer çocuk belirli bir alerjene duyarlıysa, buna karşı önlemler almak mümkündür veya bu alerjinin tedavisi başlayabilir. Alerjik etki ile tedavinin ilk adımı alerjenlerden kaçınmaktır. Sürdürülmelidir.” Dedi.

Tedaviyi ilaç veya aşı ile uygulamak mümkündür

Çevre koruma yöntemlerinin yetersiz olduğu durumlarda, UZM farmakolojik tedavinin etkili bir yöntem olacağının altını çizmektedir. Dr. Mesut Arslan, “Bu ilaçlar, semptomlar sadece kullanıldığında kullanıldığında bile, çocuğun şikayetlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Farmakolojik tedavi de yetersiz bir aşı tedavisidir,” immünoterapi “uygulanır. Çocuğun, çocuğun çocuğunun büyüyen dozlarında, vücudu düzenlemeyi amaçlayan hassas alerjenler,” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu