Hem tatmin edici hem de pratik: Kabak Gözleme Tarifi – Son Dakika gurme haberleri

Kahvaltıda veya hafif akşam yemeğinde masalara farklı bir lezzet katmak isteyenler için, balkabağı çatlağı zarif bir alternatif sunar. Taze kabaklarla hazırlanan bu gözleme tarifi, sebze tüketimini eğlenceli hale getirir ve tatmin edici yapısı ile bütün gün dolu kalmanıza yardımcı olur. Kuyu, Hem tatmin edici hem de çok pratik olan bu tarifi nasıl yapılır? İşte, Lezzetli balkabağı gözleme tarifi …
Kabak krep tarifi
Malzeme
Gözleme makarna için:
2 Yumurta
1 bardak süt
1 bardak un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harç için:
1 orta balkabağı (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
Karabiber, biber biber (isteğe bağlı)
1-2 yemek kaşığı beyaz peynir (isteğe bağlı)
Kabak krep inşaatı
Yumurtaları ve sütü bir kasede çırpın.
Yavaş yavaş unu eklemeye devam edin.
Düzenli bir kıvam elde ettiğinizde tuz ve zeytinyağı ekleyin.
10 dakika boyunca hazırladığınız karışımı bırakın.
Balkabağı skeç ve meyve suyunu hafifçe sıkın.
Zeytinyağını bir tavaya getirin, rendelenmiş kabak ekleyin.
İsteğe bağlı tuz ve baharat ekleyin ve kabaklar yumuşayana kadar 5-6 dakika kahverengi ekleyin.
Sobadan aldıktan sonra beyaz peynir ekleyin ve karıştırın.
Teflon tavasını hafifçe yağlayın ve ısıtın.
Gözleme karışımından bir kepçe alın ve tavaya dökün ve ince bir tabakaya dağıtın.
Altı hafif kızartın ve diğer tarafta pişirin.
Aynı işlemi tüm harçın sonuna kadar tekrarlayın.
Kabak harcı hazırladığınız kreplere koyun ve dilek veya kıvrım olarak sarın.
Biraz yoğurt, nane veya dereotu servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!