Güncel Haberler

Çin’den Ticari Sistemin Korunması “

Çin Dışişleri Bakanlığı, ülkenin ABD’nin tarife artışları üzerindeki siyasi konumunu ayrıntılı olarak açıklayan bir beyan yayınladı.

Bir beyanda, Çin de dahil olmak üzere ABD gümrük tariflerinin, ülkelerin haklarını ve meşru çıkarlarını tehdit ettiği, Dünya Ticaret Örgütü kurallarını ihlal ettiği ve çok taraflı ticari sisteme zarar verdiği altını çizdi.

ABD eylemleri temel ekonomik ilkelere ve piyasa kurallarına, çok taraflı ticari müzakerelerle elde edilen dengeli sonuçlara ve ABD’nin uluslararası ticaretten uzun süre yararlanması gerçeğine aykırıdır, Çin hükümetinin kınadığını ve kontrast oluşturduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri, “karşılıklılık” ve “adalet” kalıntıları altında sıfır bir oyun denedi.

Beyannamede, ABD’nin uluslararası ekonomik ve ticari düzeni saptırmak için kullanımı, küresel ortak faydaya karşı çıkarlarına öncelik vererek, ülkelerin ekonomik gündemleri için meşru çıkarlarını feda ederek, “Bu eylemlerin kaçınılmaz olarak uluslararası topluluğun yaygın muhalefetiyle yüzleşmek zorunda kalacak.” dedi.

“Çin en çok dünya kapılarını açacak”

Çin’in egemenliği korumak için belirleyici önlemler, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu pasajlardan güvenliği ve gelişmesi için belirleyici önlemler alacağına dair bir beyanda, Washington yönetimi, Çin ekonomisini ve ticaretini bastırmak ve Çin halkının meşru gelişimi hakkını sona erdirmek için bir silah olarak oranların kullanılmasını istedi.

Bildirge, Çin’in bir reform ve genişleme politikası sürdüreceğini ve piyasaya yönelik bir kurumsal çevre, yasadışı ve uluslararası gelişme kuralları, düzenleyici yönetim ve standart sağlayacağını vurguladı, “Dünyanın en büyük ekonomisi ve ikinci büyük tüketici ürünleri pazarı olan Çin, dış dünyaya kapılarını açacak, uluslararası durumun nasıl değiştiği önemli değil.” değerlendirme.

Bildirge, ekonomik küreselleşmenin toplumun gelişiminin tek yolu olduğunu ve DTO’nun merkezindeki kurallarına dayanan çok taraflı ticari sistemin küresel ticaret, ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma için önemli ölçüde katkıda bulunduğunu ve açılış ve işbirliğinin tarihin eğilimi olduğunu ve dünyanın izolasyon ve karşılıklı bölünmeye geri dönmemesi gerektiğini vurguladı.

Beyannamede, karşılıklı faydalara dayalı işbirliğinin ve kazanç kazanmanın insanlık için ortak arzu olduğunu iddia etmek, “ABD nihayet komşuya zarar verme politikası olarak kalacaktır”. İfadeler kullanılmıştır.

Bildirge, kalkınmanın bir azınlık ülkesinin ayrıcalığı olmadığını, ancak tüm ülkelerin evrensel bir hak olduğunu ve ekonomik küreselleşmeyi daha açık, kapsayıcı, evrensel olarak faydalı ve dengeli hale getirdiğini vurguladı.

“Ticari Savaşlar ve Tarife Savaşlarının galibi kazanan değil.

Trump’ın “karşılıklı oranı” ndaki artış ve Çin’in tepkisi

Çin’in adı, Başkan Donald Trump ABD’deki “karşılıklı oranlar”, duyurudan sonra % 34’lük bir gümrük oranı getirecek.

Washington yönetimi, % 24’lük bir “karşılıklı oran” ve yüzde 10’luk bir temel oran da dahil olmak üzere, ek gümrük tarifelerinin toplam % 34’ünün getirileceğini duyurdu.

Yeni tarife artışları ile, ABD tarafından Çin’den ithal edilen ürünlere uygulanan asgari gümrük oranı yüzde 54’e kadar çıktı.

Çin, ABD’nin tarife artışlarına tepki veren ilk ülkeydi ve %34 tarife artışına kıyasla ek oranlar uygulayacağını açıkladı.

Pekin İdaresi, ABD’ye karşı ABD’ye karşı ABD’ye karşı bir neden sunarak ABD şirketlerine bazı nadir arazi ve yaptırım unsurlarının ihracatını sınırladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu