Güncel Haberler

“Aksa Şehitleri Hastanesi’nin boşaltılması kabul edilemez”

MSF, İsrail’in yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze’deki durumu sosyal medya platformu X’te paylaştı.

Yazıda, İsrail’in MSF’nin desteğiyle Deir el Belah’taki Aksa Şehitleri Hastanesi yakınındaki alanların boşaltılmasını talep ettiği, hastanenin yaklaşık 250 metre uzağında meydana gelen patlamanın paniğe yol açtığı ve çok sayıda kişinin hastaneyi terk etmeyi tercih ettiği belirtildi. Hastane.

MSF’nin hastanedeki hayat kurtarıcı tedavilerine devam ederken yaralıların tedavisini de askıya almayı düşündüğünü belirten gönderide, şöyle denildi: “Gazze Sağlık Bakanlığı’na göre buradaki 650 hastadan sadece 100’ü hastanede kaldı ve bunlardan 7’si hastanede kaldı. Yoğun bakımdayız. Bu durum (hastanenin tahliyesi) “Kabul edilemez. Hastalar için başka alternatif bulunmadığından, savaşan tüm tarafların hastaneye ve hastaların haftalarca tıbbi bakıma erişimine saygı duyması gerekiyor.” ifadeleri kullanıldı.

Gönderi, İsrail’in sürekli tahliye çağrılarının yüz binlerce yerinden edilmiş insanı sığınmak için yalnızca 41 kilometrekarelik sözde “insani bölge”de mahsur bıraktığını iddia ediyor.

İsrail, Gazze’de zorunlu göçü sistematik bir silah olarak kullanıyor

İsrail, 7 Ekim’de başlatılan saldırıların ardından yayınladığı “tahliye” emriyle Gazze’de yaşayan Filistinlileri sürekli olarak göç etmeye zorladı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre Gazze’de yaşayan her 10 kişiden 9’u İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı.

Gazze’de yer yer dağılan Filistinliler, saldırılar, gıda kıtlığı ve zorunlu göç nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.

Birleşmiş Milletler’e göre Gazze’deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göçe zorlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu