Güncel Haberler
Beş çayına pratik lezzet! Mayasız pizza hamuru tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri
Mayasız pizza hamuru tarifi çay saati menülerine canlılık katan pratik ve lezzetli bir alternatif.
Abo Ol
Yayınlanma: 29.11.2024 – 12:46
Bu pizza hamuru tarifi, çay saati menülerine dinamizm katıyor ve kaşir gibi hafif bir alternatifle mükemmel uyum sağlıyor. İster kahvaltıda, ister atıştırmalık olarak tercih edilen bu pizza hamurları herkesin damaklarında tatlı bir tat bırakacak.
PİZZA BÖREK TARİFİ
Malzemeler
Mayasız pizza tarifi hamuru için:
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 bardak yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 poşet maya
Mayasız pizza tarifi için:
- 100 gram çedar peyniri
- 50 gram sosis
- 1 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
yapı
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
- Unu azar azar ekleyin.
- Elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Mandalina büyüklüğünde parçalar kesip yuvarlayın ve bardağın arkasıyla düzleştirin.
- Ortasına kaşar peynirini, üzerine sosis ve biberleri yerleştirin.
- Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürün ve 180° fırında 30 dakika pişirin.
- Mayasız pizza hamuru tarifiniz hazır. Afiyet olsun!